Na het eerder behalen van het BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat, heeft Faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht nu officieel ook het oplevercertificaat met een Excellent score verkregen. Wijnen Bouw leverde het duurzame faculteitsgebouw in 2018 op na twee jaar bouwen.
Duurzaamheid Het ruimtelijk gebouw van Universiteit Utrecht dankt zijn hoge score van 70,5% op het oplevercertificaat aan de duurzame oplossingen die zijn verwerkt in het gebouw. Zo pasten Wijnen Bouw duurzame maatregelen toe op het gebied van bouwmaterialen, klimaatbeheersing, waterverbruik, energieopwekking en verlichting. Dit heeft zich concreet vertaald in:
Open ruimtes Het kantoorgebouw bestaat uit negen bouwlagen met daarin vele werkplekken, studieplaatsen, onderwijsruimtes, een fietsenberging over twee lagen en een restaurant met volledige keuken. Centraal in het bouw ligt een grote vide die het gebouw zijn ruimtelijke inrichting geeft. De buitenkant kenmerkt zich door de horizontale banden die over het gebouw lopen. Deze banden staan symbool voor aardlagen en geologische vervormingen en daardoor past het pand perfect bij de gebruiker. Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover: de grote betonstort van de funderingsplaat bij Van der Valk Hotel Venlo. Heb jij altijd gedacht dat beton alleen maar koud en grijs is? Bij Van der Valk Hotel Venlo niet, daar maakte de Wijnen Bouwgroep gebruik van knuffelbeton!
Nieuwe hoteltoren Bovenop de funderingsplaat komt de nieuwe hoteltoren van wel 52 meter hoog. Om deze toren te dragen bestaat de kelderfundering uit een dikke gewapende betonplaat van plaatselijk wel twee meter dik. Afgelopen weekend voerden 330 volle betonwagens de 2640 kubieke meter beton aan op de bouwplaats. 22 betonmixers reden 19 uur lang constant op en neer tussen twee betoncentrales en Venlo om het beton op tijd aan te leveren. Op de bouwplaats pompten drie grote pompwagens, waaronder de grootste betonpomp van Europa, het beton laagsgewijs onderin de bouwkuip. Knuffelbeton Om de toren te dragen, moet het beton natuurlijk hard en sterk worden. Dit gebeurt als gevolg van een chemische reactie die de grondstoffen in het betonmengsel onderling met elkaar aangaan. Tijdens dit proces komt er veel warmte vrij waardoor het beton in de kern opwarmt tot wel 50 graden Celsius. Om het scheuren van het beton, en naderhand lekkages, te voorkomen is het noodzakelijk dat de temperatuurverschillen in het beton binnen de vooraf bepaalde bandbreedte blijven. De toplaag van de funderingsplaat sloten we daarom af met een speciaal betonmengsel wat zich gedraagt als een warme deken ter bescherming van de onderliggende kernlaag en zorgt ervoor dat de temperatuurverschillen niet te groot worden. De toplaag ‘knuffelt’ dus de funderingsplaat! Afgelopen maand is het eerste werk in uitvoering van onze pas geopende vestiging in Breda gestart: de bouw van de nieuwe bedrijfshal voor Fource. Met het aanbrengen van de funderingspalen zijn de eerste werkzaamheden van start gegaan. Wijnen Bouw Breda verwacht de hal, bestaand uit een magazijn en afhaalfiliaal, eind september 2020 op te leveren.
Wijnen Bouw Breda Al 135 jaar bouwt familiebedrijf Wijnen Bouw talloze projecten in geheel Zuid-Nederland. Eind 2019 opende de Wijnen Bouwgroep een nieuwe vestiging in Breda. “Met Wijnen Bouw Breda willen we het westen en midden van Nederland nog beter kunnen bedienen”, vertelt commercieel manager Ardy Broeren. “Ons eerste project voor Fource in Breda is een prachtige stap om mee te beginnen.” Het tweede project van de Bredase vestiging is ook al in aantocht. Meer nieuws daarover volgt binnenkort. Fource Onderdelenleverancier en -grossier Fource verzorgt de distributie van automaterialen naar grossiers en autobedrijven vanuit diverse locaties. Als totaalleverancier én kennispartner op de automotivemarkt heeft Fource veel oog voor innovatie, om zo continue de ontwikkelingen binnen de automotiveindustrie te volgen. |
Archieven
Juni 2023
|